Detta gjorde vi 2016

En utställning på Kinna bibliotek 16 – 18 februari
Anordnades av Birgitta Hyvönen.

För att visa upp slöjdföreningen och dess olika slöjdtekniker. Många slöjdare ställde ut mycket fina alster på 6 m vägg, 5 skärmar, 2 stora låsbara montrar och några bord. Annonsering på samtliga bibliotek samt annons i Markbladet sköttes av biblioteket.

Till utställningen gjordes en ny folder som presenterade föreningen. Ett fint bildspel från utställning, visades på årsmötet i februari av Anders Karlsson.
Se även bildgalleriet

ÄLH:s årsmöte 12 mars 2016,
hölls i Älvängen, fem medlemmar från Mark deltog i mötet. En god lunch serverades, därefter en guidad visning av repslageriet.

En kurs i armbandstillverkning – piskflätning anordnades på Baskagården i april med Ulrika Skoglund som ledare och Birgit Carlberg som anordnare lockade 12 deltagare.

ÄLH:s Höstmöte på Baldersnäs, Dals Långed med ett digert program med prova-på-aktiviteter besöktes av fyra medlemmar från föreningen.

Internationella kulturdagar i Medborgarhuset i Skene
den 29 september – 2 oktober 2016

Några medlemmar ur Marks slöjdarförening deltog vid de internationella dagarna i Skene

20161001_142045-1_resized_1   20161002_154656_resized_123067-2
20161002_153932_resized_1  20161002_154754_resized_1

Bussresa till utställningen ”Från rot till barr” på Ljungbergsmuseet i Ljungby
Resan sponsrades av Älvsborgs läns Hemslöjdsförbund, för anslutna medlemmar.

Projektet gran fick namnet ”Från rot till barr”.   24 hantverkare och företag har tillverkat produkterna i denna utställning, med utgångspunkt från två granar ca 1,7 kubikmeter. Mer finns att läsa om projektet i numret av tidningen Hemslöjd, nr 4 2016.

Projektet är en uppföljning av utställningen UR BJÖRK.

Slöjdcaféet har i år haft 8 välbesökta träffar på Baskagården i Skene, vårens sista café
11 maj avslutades med korvgrillning hos Ingrid och Rolf Olausson på Svedjan i Örby.
Till höstens sista träff 14 december ordnade Ingrid Olausson och Christina Mattsson en
mysig avslutning med gröt och skinksmörgås på Baskagåden.

Caféet har drivits i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och kontaktperson för slöjdarföreningen är Christina Mattsson. Caféet har haft många besökare, både kvinnor
och män, alla tar med sina olika projekt och arbetar med. Kaffe med dopp serveras för 15 kr.
Värme och extra ljus har ordnats av Rolf Olausson och Anders Karlsson.

Säsongsavslutning
Den 14 december avslutade ett glatt gäng höstens Slöjdcafe i Baskagården med sedvanligt intagande av gröt och skinkmacka. Flitens lykta har lyst över oss deltagare och många fina föremål har tillverkats under våra trevliga kvällar under hösten.

Tack till Christina Mattsson, Rolf och Ingrid Olausson och övriga som deltagit i planering av kvällarna, sett till att vi har haft varmt i Baskagården och så att vi fått gott fika.
gm
Anders

.20161214_2020051
Klicka på bilden för större bild