Detta gjorde vi 2014

12 april 2014
Utställning på Baskagården
Hembygdsföreningen visar virkade dukar i olika tekniker.
Medlemmar ur Marks Slöjdarförening visar och försäljer sina slöjdalster.
Kaffeservering
Läs mer om aktiviteten på Baskagården i Skene

Bilder från aktiviteten i Baskagården

14 april 2014
Slöjdcafé i Kinna
Tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar vi slöjdcafé en gång i månaden. Kom som du är till ett glatt gäng och få hjälp med ditt slöjdprojekt eller bara umgås eller inspireras. Fika säljs för 15 kr.

Söndag 27 april 2014
Medlemsträff/utflykt

Vi var och såg miljoner påskliljor slingra sig runt gården på Fagerås ägor i Sjötofta även om det var i sista momangen för året. Många av oss intog kaffe med våffla vilket smakade bra.
I Limmared fanns möjligheten att äta lunch, och många provade på dess berömda och stora schnitzel, innan vi besökte Glasets Hus med utställningar och glasblåsning under eftermiddagen.
Vi åkte gemensamt i så få bilar som möjligt från Skene Järnvägsstation kl. 09.00. Ett tack till Berit som organiserade det hela.

Bilder från utflykten till Sjötofta och Limmared 2014

Video från Glasets hus i Limmared där Marks slöjdarförening tittade på glasblåsarna som tillverkade ett ”Graalämne” som senare skulle förädlas vidare.

Tisdagen 6 maj 2014
Piskflätning
Med hjälp av 8 lädersnören flätade vi ursnygga armband som passade både han och hon.

Slöjdcafé i Kinna
15 maj 2014
Tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar vi vårens sista slöjdcafé.  Som tidigare är du välkommen och få hjälp med ditt slöjdprojekt eller bara umgås och inspireras. Fika , säljs för 15 kr.

Växtfärgning hos Grumselid i Torestorp
Den 27 juli ägnade vi dagen åt växtfärgning. Till färgningen använde vi oss av björk fläder och krapp.

Garnfargning_1    garnfargning_3    garnfargning_2

Lördag 4 okt.  kl. 11-15
Slöjd på Baskagården

Utställning och försäljning av slöjd
Baskagårdens redskaps och fotoutställningar var öppna
Tillfällig utställning med gamla broderade bonader
Kaffeservering
Välkomna önskar
Skene-Örby Hembygdsförening
Marks Slöjdarförening

Torsdag 9 oktober
besökte vi ljustillverkningen i Överlida.
Vi blev visade hur tillverkningen går till och den som ville fick färga egna ljus. Här fanns även vackra tyger att inhandla.
Kaffe/baguette samt ett ljuspar till en kostnad av 150 kr.
Vi samåkte från Erikshjälpens parkering i Skene.

Måndagen den 10 november
Studiebesök på TST Sweden AB
Prästgatan 12, Kinna.

Jörgen Lillieroth tog emot och berättade om företaget som tillverkar skyddskläder som utgör skillnad mellan liv och död.

Onsdagen 29 0kt.
Några av oss i Slöjdarföreningen var på Kinna bibliotek
Vi erbjöd slöjd och pyssel för skollediga låg- och mellanstadieelever.